mai20 , 2024

Plătiți-vă 2%, spune Shapps din Marea Britanie aliaților NATO după amenințarea lui Trump – POLITICO

Related

Share

Marea Britanie a anunțat joi un nou plan de a conduce o coaliție formată din alte 14 țări europene, inclusiv Turcia, pentru achiziții de apărare multinaționale. Cele două inițiative, conform Ministerului Apărării al Marii Britanii, “au ca scop creșterea capacității industriale de apărare în întreaga zonă euro-atlantică, reînnoirea stocurilor într-un ritm rapid și continuarea sprijinului pentru Ucraina”. Statele Unite și Canada nu fac parte din aceste inițiative, în timp ce Franța – care s-a concentrat pe eforturile conduse de Uniunea Europeană – este o includere remarcabilă.

În plus, Marea Britanie s-a alăturat – și va conduce – o coaliție de țări care furnizează Ucrainei drone avansate, promițând să trimită “mii” de drone avansate “cu vedere la persoană” către această națiune frământată în timp ce se opune invaziei ruse.

Reuniunea de joi a miniștrilor apărării ai NATO a văzut țări precum Marea Britanie sporind angajamentele de securitate pentru Ucraina și flancul estic al NATO, în ciuda amenințărilor lui Trump.

Într-un interviu pentru POLITICO, ministrul apărării al Canadei, Bill Blair, a spus: “Toate națiunile au responsabilitatea de a se asigura că linia noastră de apărare este puternică”.

Sursa: https://www.politico.eu/article/nato-uk-grant-shapps-donald-trump-threats/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img