Tentativa de sinucidere a unei eleve de 11 ani din Iași, de la Colegiul Național ”Emil Racoviță”, a șocat o întreagă comunitate. Cazul fetei a stârnit atenția psihologilor în ceea ce privește riscul de sinucidere, mai ales în cazul copiilor și al adolescenților.
Riscul de sinucidere în România a crescut destul de mult în ultimii ani. Tentativa de sinucidere a fetei de 11 ani din Iași, care ar fost supărată că iubitul ei a părăsit-o, a stârnit atenția specialiștilor din țară. La finalul programului de curs, într-un moment de disperare, eleva s-a aruncat în gol de la etajul doi al Colegiului Național ”Emil Racoviță” din Iași. Din fericire, copila a scăpat cu viață și s-a ales doar cu răni multiple.
Fetița de 11 ani, care a încercat să se sinucidă, a ajuns în atenția psihologilor
Conform psihologilor, adolescenții caută să atragă atenția prin diferite modalități, nevoia de validare fiind cu mult peste raționamentul acestora. Fie că este vorba despre consumul de alcool, fumatul sau chiar gesturi extreme, tinerii simt nevoia să fie văzuți de ceilalți și sunt în stare să facă aproape orice pentru a fi acceptați de un grup de persoane.
„În primul rând, este vârsta și specificul psihologiei acestei perioade. Marea majoritate a psihologilor numesc adolescența asta fiind o problemă, pentru că, acum, adolescența nu mai este de la 14-15 ani, ci de la 10-11 ani, iar copii încep să își pună tot felul de întrebări. De exemplu, ei se desprind de relația cu părinții și se întreabă ce așteptări au părinții de la ei și se extinde nevoia de cunoaștere într-un context mai larg al societății.
Apare nevoia unui grup de prieteni și pentru ei contează mult cum sunt văzuți de ceilalți, mulți încep să fumeze, să bea, ba chiar își încep viața sexuală foarte devreme, tocmai pentru a fi acceptați de un grup de persoane. Simt nevoia de a fi validați, acceptați, am întâlnit mai mulți adolescenți care au recurs la gesturi extreme tocmai pentru că nu erau acceptați de alții”, declară Elena Angela Roșcan, psiholog expert și psihoterapeut.
Elena Angela Roșcan, psiholog expert și psihoterapeut, declară că fenomenul a devenit din ce…
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com