iulie15 , 2024

Zelenskyy în Lilliput: Cineva a micșorat coaliția de război a Ucrainei

Related

Share

Ce moment geopolitic ciudat este. Rusia nu a dezvoltat un Rick Moranis cu o armă secretă. Toată lumea de partea Ucrainei – începând cu conducerea de la Kiev și aliații lor din Europa și Washington – s-a micșorat în ultimele șase luni, în mare parte în ceea ce privește ambiția, viziunea și încrederea pe care o proiectează în ceea ce privește acest conflict. Acest lucru a contribuit la o stare de spirit închisă și pesimistă și pentru ucraineni reprezintă cel mai periculos moment de când Rusia a fost la câțiva kilometri de Kiev în primele zile ale războiului.

Zelenskyy a fost un actor prominent care a jucat rolul unui președinte la televizor înainte de a câștiga alegerile. Anul trecut a fost unul de excepție pentru comunicările de război. Zelenskyy a câștigat inimile oamenilor cu curajul său, iar ai săi voiau să mențină sprijinul Vestului. Din păcate, forțele din Kiev nu au reușit să obțină progres semnificativ în luptă.

Politica internă tensionată din Ucraina îngreunează proiectarea puterii în Washington și Europa. Chiar dacă Ucraina a fost capabilă să construiască un sprijin semnificativ în ultimul an, există riscul de a pierde acest ajutor.

Europa este și ea în pericol de a-și pierde capacitatea de proiecție a puterii din cauza tensiunilor politice interne. Acest lucru pune în pericol Ucraina, care are nevoie de sprijin puternic și continuu pentru a menține forța în fața Rusiei.

Speranțele ucrainenilor se leagă de obținerea sprijinului UE și SUA în încercarea de a convinge Rusia să se retragă. La rândul lor, autoritățile ucrainene trebuie să-și revizuiască abordarea și să încerce să găsească soluții eficiente pentru a-și atinge obiectivele geopolitice.

Sursa: https://www.politico.com/news/magazine/2023/12/12/zelenskyy-ukraine-war-coalition-00131199?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img