iulie23 , 2024

Răzvan Burleanu susținut să ajungă noul președinte al UEFA, unde se pregătește o „lovitură de palat”

Related

Sharestiri romania

Există o opoziție față de rămânerea lui Ceferin la putere și o nouă susținere pentru românul Răzvan Burleanu.

Românul Răzvan Burleanu generează sprijin ca potențial viitor președinte al UEFA, din cauza unei diviziuni care se dezvoltă în cadrul confederației europene în legătură cu planurile lui Aleksander Ceferin de a rămâne în funcție până în 2031.

Citește și: Burleanu nu crede că Becali se retrage din fotbal. “Se consideră stăpân în relaţia cu jucătorii”

Ceferin și aliații săi au adus în discuție aceste planuri în cadrul unei reuniuni a Comitetului Executiv înainte de tragerea la sorți a Campionatului European de săptămâna trecută, care ar încerca să modifice statutul UEFA astfel încât slovenul de 56 de ani să poată avea mai mult de un al treilea mandat.

Acest lucru ar însemna că Ceferin ar rămâne la putere timp de 15 ani, după ce l-a înlocuit pe Michel Platini, destituit în urma interdicției de patru ani din fotbal pentru o plată neoficială din partea fostului președinte al Fifa, Sepp Blatter.

Citește și: Omerta lui Burleanu. FRF refuză să spună cum cheltuie sute milioane €. Nu suntem instituție publică

Răzvan Burleanu ar putea fi noul președinte UEFA

Argumentul din ce în ce mai răspândit în rândul șefilor de federații este că o astfel de mișcare ar reprezenta o întoarcere nedemocratică la acele vremuri și nu ar fi în interesul fotbalului.

Rapoartele din Anglia de luni au afirmat că David Gill a fost cel care a condus rezistența și se înțelege că mulți dintre cei implicați îl văd acum pe Burleanu ca fiind cea mai bună alegere de contracandidat.

În acest context, Burleanu generează sprijin. Șef al federației române din 2014, el este văzut ca un administrator excelent și responsabil, după ce a crescut cu o legătură cu acest sport, fiind fiul fostului fotbalist de primă ligă Gheorghe Burleanu.

În vârstă de 39 de ani, el însuși a fost jucător la tineret, cu o teză de doctorat în management organizațional, care a lucrat în politica românească, precum și în mai multe grupuri de lucru ale Uefa. Burleanu a fost ales membru al Consiliului Fifa în aprilie 2021, scrie The Independent

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img