iulie15 , 2024

Procurorul din Munchen, care se ocupă de cazul lui Cătălin Cherecheș, face dezvăluiri în plină anchetă! Ce se întâmplă cu extrădarea fostului edil. Sunt luate în calcul noi ipoteze: „Să fie îndeplinite cerințe suplimentare”

Related

Share


Procuror-șef la Parchetul din Munchen, Florian Weinzierl, a făcut o sere de precizări cu privire la procesul de extrădare al lui Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, din Germania în România. 

Autoritățile germane admit faptul că, în cazul lui Cătălin Cherecheș, poate exista „riscul de evadare”, astfel că va rămâne închis pe întreg parcursul procesului de extrădare.

„La 8 decembrie 2023, Tribunalul Regional Superior din Munchen a dispus reținerea în vederea extrădării la cererea Parchetului din München.

Aceasta înseamnă că persoana persecutată trebuie să rămână în arest pentru a asigura o eventuală extrădare în România; motivul reținerii este riscul existent de evadare.

În cadrul procesului, condițiile închisorii din România trebuie acum examinate din oficiu, precum și dacă a fost pronunțată așa-zisa sentință în lipsă. Atunci când se analizează existența unei hotărâri în lipsă, se stabilește mai întâi dacă persoana urmărită penal a fost (ea însăși) prezentă la toate ședințele de judecată.
Dacă nu a fost cazul, ar putea fi necesar să fie îndeplinite cerințe suplimentare. Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică în mod fundamental extrădarea.

Parchetul din Munchen a solicitat deja autorităților române informații suplimentare pe această temă până la începutul lunii ianuarie 2024. Indiferent de aceasta, persoana persecutată este liberă să-și prezinte propriile obiecții, care ar trebui examinate în consecință. Parchetul din Munchen va depune din nou dosarele la Curtea Regională Superioară în timp util, dar cel mai devreme după primirea informațiilor solicitate și examinarea corespunzătoare.

Trebuie remarcat din nou că nu va avea loc o ședință orală în fața Curții Regionale Superioare, deciziile urmând a fi luate numai pe baza dosarului. În caz contrar, situația rămâne neschimbată.”, a precizat procurorul german.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la 5 ani de detenție

Cătălin Cherecheș a fost arestat în Germania, în zona gării din Augsburg, pe data de 29 noiembrie, moment în care fostul primar a opus rezistență, alegându-se cu mai multe zgârieturi pe față. 

Pe data de 24 noiembrie fusese condamnat definitv la 5 ani de închisoare și dat în urmărire națională în momentul în care polițiștii, ajunși la el acasă, nu l-au găsit pentru a pune în executare…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wowbiz.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img