iulie23 , 2024

Kremlinul spune că dacă SUA vor continua să ajute Ucraina va fi „un fiasco”

Related

Share


Orice nou ajutor american acordat Ucrainei va constitui un “fiasco”, a declarat marţi Kremlinul, cu câteva ore înainte de o întâlnire între preşedintele SUA, Joe Biden, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, privind ajutorul militar de care Kievul are nevoie în războiul împotriva Rusiei, relatează AFP, conform Agerpres.

“Zecile de miliarde de dolari pompate în Ucraina nu au ajutat-o să reuşească pe câmpul de luptă. Iar zecile de miliarde de dolari suplimentare pe care Ucraina vrea să le vadă injectate (în război) vor fi sortite aceluiaşi fiasco”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat de presă despre întâlnirea aşteptată de la Washington între Biden şi Zelenski.

În ceea ce priveşte situaţia politicianului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi, Kremlinul a denunţat marţi ingerinţa “inacceptabilă” a SUA în cazul disidentului rus, după ce Washingtonul s-a declarat “îngrijorat” de faptul că apropiaţii acestuia nu mai au veşti despre el de o săptămână.

“Este vorba despre un deţinut care a fost găsit vinovat (…) şi care ispăşeşte pedeapsa pe care a primit-o. Considerăm că orice amestec, mai ales din partea Statelor Unite, este inacceptabilă”, a afirmat Peskov.

Luni, aliaţii lui Aleksei Navalnîi au afirmat că acesta a fost mutat din colonia penitenciară IK-6 din regiunea Vladimir, la est de Moscova, şi nu se ştie unde se află acum.

Apropiaţi ai lui Navalnîi au indicat că se pregătesc pentru un posibil transfer al acestuia într-o colonie cu un regim mai dur, după ce în august a fost condamnat la încă 19 ani de închisoare.

Procesul de transferare a deţinuţilor pe calea ferată străbătând vastul teritoriu al Rusiei poate dura săptămâni întregi, iar apropiaţii lor nu pot afla informaţii despre ce se întâmplă cu aceştia decât după ce ajung la destinaţie.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a cerut luni eliberarea imediată a lui Navalnîi, spunând că, “în primul rând, acesta nu ar fi trebuit niciodată să fie…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wall-street.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img