iulie15 , 2024

Forțele israeliene lansează raiduri mortale în Cisiordania, lovesc puternic Gaza înainte de votul ONU | Știri despre conflictul Israel-Palestina

Related

Share

Forțele israeliene au efectuat raiduri mortale în Cisiordania ocupată, în timp ce loveau și bombardau multe zone din Fâșia Gaza înaintea unei întâlniri a Adunării Generale a Națiunilor Unite (UNGA) pentru a discuta despre un “încetare imediată a focului umanitar”. Cel puțin patru palestinieni au fost uciși marți în cel mai intens raid din orașul cisiordan Jenin, iar cel puțin cinci femei au fost ucise în atacurile israeliene asupra Rafah-ului, din sudul Gaza, la granița cu Egiptul. Forțele israeliene au efectuat, de asemenea, raiduri în alte orașe din Cisiordania, arestând aproximativ 50 de persoane în Ramallah, Betleem, Nablus și Tubas, conform agenției de știri palestiniene Wafa.

În cadrul aceleiași operațiuni, forțele israeliene au raidat Spitalul Kamal Adwan din nordul Gaza, după ce l-au asediat și bombardat timp de câteva zile. Aceste noi atacuri și victime în creștere survin înaintea unei votări în cadrul UNGA mai târziu marți cu privire la o “încetare imediată a focului umanitar”. Ultima dată când adunarea s-a întâlnit pe această problemă a fost la 27 octombrie, când 120 de țări au votat în favoarea unei rezoluții jordaniene care solicita un “încetare imediată, durabilă și susținută a focului umanitar care duce la o încetare a ostilităților”.

Egiptul și Mauritania au invocat Rezoluția 377A (V) pentru a cere o întâlnire de urgență, care prevede că dacă Consiliul de Securitate al ONU nu își poate îndeplini responsabilitatea principală de menținere a păcii, UNGA poate interveni.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2023/12/12/israeli-forces-launch-deadly-west-bank-raids-continue-pounding-gaza

spot_imgspot_img