mai20 , 2024

Zelenski merge din nou în SUA, unde discuțiile privind ajutorul pentru Ucraina sunt blocate

Related

Sharestiri romania

Preşedintele american Joe Biden îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în condițiile în care discuţiile privind ajutorul militar pentru Ucraina sunt blocate în Congres, relatează CNN.

Este a doua vizită a lui Zelenski la Washington de la declanșarea războiului din Ucraina. Prima sa vizită a avut loc în septembrie.

Vizita are loc într-un moment critic al negocierilor din Congres pentru ajutorul de urgenţă acordat Ucrainei.

Întâlnirea este menită să „sublinieze angajamentul de nezdruncinat al Statelor Unite pentru a sprijini poporul ucrainean care se apără împotriva invaziei brutale a Rusiei”, a precizat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„În condițiile în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al Statelor Unite în acest moment critic”, a mai spus ea.

În cazul în care Congresul intră în vacanța de sărbători a ajunge la un acord, Casa Albă va trebui să facă alegeri dificile în ceea ce priveşte aprovizionarea aliaţilor, cum ar fi Ucraina, în detrimentul potenţialului grad de pregătire militară a SUA. Oficiali de top ai administraţiei Biden au tras un semnal de alarmă de săptămâni întregi cu privire la faptul că finanţarea pentru Ucraina se va epuiza şi la potenţialele consecinţe ale acestui lucru.

Pachetul de ajutor de 106 miliarde de dolari propus de administraţie include aproximativ 60 de miliarde de dolari pentru apărarea Ucrainei împotriva Rusiei, restul fiind destinat războiului Israel-Hamas, securităţii Taiwanului şi finanţării operaţiunilor la graniţa dintre SUA şi Mexic.

Dar lideri ai republicanilor, care se feresc să adauge mai mult la cele 111 miliarde de dolari pe care SUA le-au trimis deja Ucrainei, au cerut ca orice finanţare suplimentară să fie legată de schimbări majore ale politicii privind imigraţia.

„Istoria îi va judeca aspru pe cei care întorc spatele cauzei…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img