iulie15 , 2024

Kremlinul apasă pedala înarmării. Vladimir Putin a inaugurat două noi submarine nucleare care se vor alătura flotei ruse

Related

Share


Navele “Krasnoiarsk” şi “Imperator Aleksandr III”, a căror construire a durat aproape şase ani, reprezintă a patra generaţie de submarine cu propulsie nucleară ruse. Ele vor întări flota rusă din Pacific, cu baza în Extremul Orient rus.

La începutul lui noiembrie, Ministerul rus al Apărării anunţa că submarinul Imperator Aleksandr III a desfăşurat cu succes un test de lansare a rachetei balistice Bulava, proiectată să transporte focoase nucleare, scrie Agerpres.

Imagine

În cursul ceremoniei desfăşurate luni la Severodvinsk, în apropiere de Arhanghelsk (nord-vest), Vladimir Putin a salutat intrarea în serviciul forţelor marine ruse a acestor “redutabile transportoare de rachete, fără echivalent în categoria lor”.

Imagine

El a asigurat că “munca vizând creşterea puterii maritime a Rusiei va continua fără nicio îndoială”, promiţând să întărească prezenţa navală rusă “în Arctica, Extremul Orient, Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Caspică”

Presa vieneză: Americanii i-au convins pe austrieci să accepte România în Schengen. Mărul otrăvit: vom fi nevoiți să primim zeci de mii de migranți

Imagine

Potrivit liderului rus, alte opt submarine nucleare de diverse clase se află în producţie pe şantierele navale ale ţării.

De la debutul ofensivei din Ucraina şi în reacţie la eşecurile în plan militar suferite de forţele ruse în 2022, Rusia a lansat o consolidare a forţelor sale armate. În octombrie, parlamentul rus a dat undă verde creşterii cheltuielilor militare, iar la începutul acestei luni Putin a ordonat majorarea cu 15% a numărului de soldaţi, aminteşte AFP. 

Ipocrizia ONU: Spune că omenirea trebuie să producă mai multă carne pentru țările sărace, dar cere ţărilor bogate să mănânce mai puţine proteine animaleCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img