iulie23 , 2024

După ce a demisionat de la șefia CNAS, Andrei Baciu a dat declarații la DNA

Related

Sharestiri romania

Andrei Baciu, care şi-a anunţat luni dimineaţa demisia din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a fost la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie unde a dat declarații în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19.

ACTUALIZARE 14.20 Andrei Baciu a ieșit de la DNA: “Am dat o declarație, am răspuns la întrebări.”

A refuzat să dea alte declarații “ca urmare a recomandărilor avocaților.”

“Am conștiința liniștită cu privire la tot ce am făcut de când m-am întors în România în urmă cu 9 ani și cu privire la toate rolurile pe care le-am avut.

Nu am avut nicio obligație legală să îmi dau demisia, a fost demisă de onoare”, a precizat el.

Știrea inițială:

“Nu am mai multe lucruri să vă spun decât cele pe care le-am spus dimineață.

E o demisie de onoare. E un gest normal și corect”, le-a declarat el jurnaliștilor.

Andrei Baciu a anunțat, luni dimineață, într-o postare pe Facebook, că demisionează din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Decizia vine după ce numele său a apărut în dosarul achizițiilor de vaccinuri anti-Covid, în care fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, Vlad Voiculescu și fostul premier Florin Cîțu sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu. 

Procurorii arată că în decembrie 2020 România a contractat prin Comisia Europeană un număr de peste 37,5 milioane de doze de vaccin, în condițiile în care raportase o populație estimată a se vaccina de 10,7 milioane de persoane. În final, România a ajuns să comande și să plătească peste 90 de milioane de doze de vaccin. 

Responsabili pentru aceste achiziții inutile sunt, potrivit DNA, Florin Cîțu, prim-ministru la vremea respectivă, respectiv Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în calitate de miniștri ai Sănătății, plus Andrei Baciu, care era secretar de stat în Ministerul Sănătății și a primit atribuții de ministru după ce Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu. 

Editor : G.M.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img