iulie15 , 2024

Donald Tusk se pregătește să devină prim-ministrul Poloniei, după ce guvernul Morawiecki a pierdut votul de învestitură

Related

Sharestiri romania

Donald Tusk se pregătește să devină premier al Poloniei, după ce propunerea de guvern conservator condus de către Mateusz Morawiecki a pierdut luni votul de învestitură în parlamentul național. În total, 190 de deputați au votat pentru un guvern condus de Morawiecki, iar 266 împotrivă. Eșecul lui Morawiecki în obținerea unui vot de încredere deschide astfel calea lui Donald Tusk de a prelua șefia executivului de la Varșovia, transmite BBC. Este așteptat ca parlamentul polonez să îl nominalizeze pe Tusk pentru funcția de prim-ministru, iar acesta urmează să prezinte marți noul guvern.

Legislativul din Polonia a votat luni propunerea înaintată de președintele Andrzej Duda pentru a forma un nou guvern condus de PiS (Lege și Justiție), cu toate că partidul populist Lege și Justiție, al cărui lider este Mateusz Morawiecki nu a reușit să obțină o majoritate la alegerile din octombrie.

La alegerile din octombrie, coaliția condusă de Donald Tusk a câștigat cele mai multe mandate în Sejm, parlamentul țării, cu o prezență la urne record, de peste 70%.

Un guvern condus de Coaliția Civică, alături de A Treia Cale și Stânga, ar marca o schimbare politică imensă în Polonia, după 8 ani de tensiuni între partidul Lege și Justiție (PiS) și UE în ceea ce privește statul de drept, libertatea presei, drepturile minorităților și…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img