iulie23 , 2024

Calendar ortodox 2023, 12 decembrie. Sfinții zilei. Sfântul Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni

Related

Share


Sfântul Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni este prăznuit la data de 12 decembrie în Calendarul ortodox. Sfântul Spiridon episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni este între sfinții zilei, cinstiți de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2023, pentru data de 12 decembrie. Dezlegare la pește.

Sfântul Spiridon episcopul Trimitundei (foto: doxologia.ro)

Sfântul Spiridon episcopul Trimitundei (foto: doxologia.ro)

Calendar ortodox 2023, 12 decembrie. Sfântul Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni

Sfântul Spiridon episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni este de loc din insula Creta și de mic s-a arătat a fi smerit cu inima smerită și făcător de fapte bune. El a fost păstor la oi la fel ca regele David cu a cărui blândețe se asemăna. S-a căsătorit la vremea rânduită dar soția îi moare curând și el alege să slujească lui Hristos. 

Găzduia pe oricine era în nevoie și făcea multe fapte bune. Fusese înzestrat de Dumnezeu cu darul vindecării de boli grele, scotea duhurile din oameni numai cu cuvântul. Sfântul Spiridon a fost schingiuit și întemnițat în timpul persecuțiilor, iar mărturiile despre minunile lui sunt nenumărate așa încât tot ce se știe de despre sfântul Spiridon se știe din minunile pe care la-a făcut și după ce și-a pus sufletul în mâinile Domnului nostru Iisus Hristos a fost înmormântat cu cinste în biserica Sfinților Apostoli din Trimitunda și multe minuni se mai săvârșesc încă la mormântul lor. 

Cei care au în grijă racla cu moaștele sale mărturisesc că uneori trupul sfântului dispare pentru perioade scurte de timp și când reapare este cald și prăfuit. Papucii din raclă sunt schimbați cu regularitate, în fiecare an, la 12 decembrie, iar martorii spun că deseori aceștia sunt tociți și uzați exact cum ar fi fost folosiți. 

De aceea se spune că Sfântu Spiridon al Trimitundei este un sfânt călător care umblă în toată lumea pentru a îl vesti pe Hristos.

Troparul Sfântului Ierarh Spiridon

Glasul 1 Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img