mai20 , 2024

Apelurile internaţionale de a pune capăt războiului din Gaza, incompatibile cu sprijinirea obiectivului de eliminare a Hamas

Related

Sharestiri romania

 

 

La o informare a cabinetului pe care îl conduce, Netanyahu a afirmatcă le-a spus liderilor Franţei, Germaniei şi altor ţări: ”Nu puteţi susţine, pe de o parte, eliminarea Hamas şi, pe de altă parte, să faceţi presiuni pentru a pune capăt războiului, ceea ce ar împiedica eliminarea Hamas”.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat duminică că nu va renunţa la apelul pentru o încetare a focului în Gaza, din motive umanitare, el adăugând că războiul a subminat credibilitatea şi autoritatea Consiliului de Securitate.

Guterres a vorbit la conferinţa Forumului de la Doha, în vreme ce Washingtonul a respins vineri, prin veto, o cerere a Consiliului de Securitate al ONU pentru o încetare a focului imediată, umanitară, în războiul dintre Israel şi grupul militant palestinian Hamas.

Votul a lăsat Washingtonulul izolat din punct de vedere diplomatic în cadrul Consiliului format din 15 membri. Treisprezece membri au votat în favoarea proiectului de rezoluţie înaintat de Emiratele Arabe Unite, în timp ce Marea Britanie s-a abţinut.

Statele Unite ale Americii şi Israelul se opun unei încetări a focului pentru că ei cred că ar fi numai în beneficiul Hamas.

Washingtonul sprijină, în schimb, pauzele în luptă pentru a proteja civilii şi a permite eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas într-un atac mortal din 7 octombrie asupra Israelului.

 Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img