mai19 , 2024

Un român va lua cu 300 de lei mai puțin la pensie, după recalculare, deși Guvernul a promis bani mai mulți pentru toată lumea. Cum a fost posibil

Related

Share


Un pensionar se confruntă cu o diminuare a pensiei sale cu 300 de lei după o recalculare ce va avea loc începând din 1 septembrie, deși Guvernul a promis tuturor majorări. 

El a explicat pe un grup de socializare, potrivit newsweek, că actuala sa pensie se ridică la 3.817 lei și s-a arătat nemulțumit de faptul că, conform noii legi a pensiilor, recalcularea nu mai ține cont de grupele de muncă.

Un pensionar a fost la un pas să piardă bani la pensie / foto: Pixabay

Un pensionar a fost la un pas să piardă bani la pensie / foto: Pixabay

Înainte, cei 28 de ani și 3 luni lucrați în condiții grele erau considerați ca atare, acum transformându-se în condiții normale. Din acest motiv, punctajul său pentru grupa 1, care anterior era de 32,82074, acum este afectat.

În prezent, beneficiind de OUG 100/2008, primește un bonus de 963 de lei pentru condițiile de muncă dificile, ajungând astfel la suma actuală de 3.817 lei ca pensie.

Cu formula nouă, pensia iese mai mică

Cu recalcularea ce va avea loc în septembrie 2024, cele 40 de puncte pe care le are acum vor rămâne, la care se adaugă punctele de stabilitate. Se va aplica o nouă formulă de calcul, iar pensia va fi de 3.500 de lei, cu 300 de lei mai mică decât în prezent.

Desigur, acest pensionar va beneficia de o menținere a pensiei la valoarea actuală, ca un gest de bunăvoință din partea guvernului care a decis să nu diminueze pensiile la recalculare.

Comunitatea unde pensionarul s-a plâns a înțeles frustrarea exprimată de acesta și i-a dat dreptate, subliniind discrepanțele de tratament în funcție de tipul de muncă desfășurat și modificările aduse în modul de calcul al punctajului anual pentru pensionare, ce afectează o mare parte a pensionarilor din diverse grupe de muncă.

Categoria de pensionari care va primi 8000 de lei în plus la pensie chiar de la 1 ianuarie

La 1 ianuarie, se anunță o creștere substanțială a pensiilor, aducând bucurie unor pensionari, unii beneficiind de un plus…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img