mai19 , 2024

SUA și UE vor creșterea exporturilor de cereale ale Ucrainei, prin România

Related

Share


O nouă reuniune dedicată facilitării exporturilor de cereale ale Ucrainei s-a desfășurat în România, la Tulcea, cu participarea unor oficiali ai României, Ucrainei, Republicii Moldova, Statelor Unite și Uniunii Europene.

Reuniunea din data de 7 decembrie 2023 a fost realizată “pentru a consolida exporturile de cereale ucrainene și securitatea alimentară globală”, anunță un comunicat transmis de Ambasada SUA în România.

“Statele Unite ale Americii s-au alăturat reprezentanților din România, Ucraina, Republica Moldova și Uniunea Europeană pentru o nouă reuniune la nivel înalt la Tulcea, pentru a găsi soluții reciproc avantajoase pentru a susține un volum ridicat de exporturi de cereale ucrainene, pentru a îmbunătăți reziliența și flexibilitatea rutelor comerciale regionale și pentru a combate insecuritatea alimentară cauzată de decizia Rusiei de a se retrage din Inițiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră (BSGI) și de a ataca aprovizionarea cu alimente la nivel mondial”, a explicat Ambasada SUA.

Retragerea unilaterală a Rusiei din BSGI și atacurile sale asupra infrastructurii portuare și a infrastructurii de cereale din Ucraina au…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “romanialibera.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img