mai20 , 2024

Soția lui Zelenski, în lacrimi. „Dacă obosiți, vom muri”. Scenariul în care Putin câștigă războiul

Related

Sharestiri romania

Olena Selenska, soția președintelui Volodimir Zelenski, este profund îngrijorată. Într-un interviu emoționant, ea avertizează cu privire la încetarea sprijinului occidental pentru Ucraina: “Avem cu adevărat nevoie de ajutor”. Între timp, Donald Trump Jr. critică dur continuarea ajutorului financiar pentru Kiev.

Citește și: Zelenski, întrebat dacă i-ar stânge mâna lui Putin ca să oprească războiul: „El nu vrea asta”

Soția lui Zelenski, în lacrimi. „Dacă obosiți, vom muri”

Olena Selenska, prima doamnă a Ucrainei, este profund îngrijorată de o posibilă reducere a ajutorului financiar occidental acordat Ucrainei. Într-un interviu acordat BBC, ea a subliniat gravitatea situației.

Citește și: Zelenski, supărat că războiul Israel – Hamas reduce livrările de obuze de artilerie pentru Ucraina

„Dacă lumea va obosi, ne vor lăsa să murim”, a explicat ea. Lipsa unui sprijin internațional susținut reprezintă o amenințare existențială pentru Ucraina.

Ajutorul american a fost blocat

În prezent, situația Kievului devine din ce în ce mai precară. Casa Albă a semnalat că fondurile americane pentru Ucraina ar putea fi epuizate în curând. Acordarea de noi ajutoare a fost blocată în Congres. Republicanii îi cer președintelui Joe Biden să facă concesii în ceea ce privește finanțarea protecției frontierelor în schimbul unui ajutor suplimentar pentru Ucraina.

Președintele Biden a avertizat cu privire la consecințele acestui impas. Orice eșec de a ajunge la un acord privind ajutorul pentru Ucraina ar fi un “cadou” pentru președintele rus Vladimir Putin, a spus el. Istoria îi va “pedepsi aspru pe cei care întorc spatele cauzei libertății”.

Selenska a adăugat: “Avem mare nevoie de ajutor. În termeni simpli: Nu ne putem plictisi de această situație, pentru că, dacă o facem, vom muri. Iar dacă lumea va obosi, ne va lăsa să murim.”

Fiul cel mare al lui Donald Trump crede că războiul este pierdut

Unul dintre cei mai vehemenți opozanți ai continuării ajutorului acordat Kievului este Donald Trump Jr, fiul cel mare al fostului președinte american. Recent, el a criticat dur pe Twitter politica externă a Casei Albe. Războiul Ucrainei împotriva Rusiei este “deja pierdut”, a afirmat el. El a declarat la propriu: “America nu are nevoie să finanțeze un război fără sfârșit în care nu există nicio cale spre victorie”. Cererea sa: “Gata cu războaiele mari, gata cu finanțarea complexului militar-industrial!”.

Puțin mai târziu, a adăugat: “Nu mai există oameni serioși care să creadă că Ucraina va câștiga acest război sau că are vreo șansă, decât dacă sunt pe statul de plată al complexului militar-industrial. Toți ceilalți înțeleg că s-a terminat”.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img