mai20 , 2024

Serbia şi Bulgaria au finalizat un interconector de gaze care va reduce dependenţa de Rusia

Related

Sharestiri romania

Serbia a finalizat duminică un interconector de gaze cu Bulgaria, care va permite ţării vecine să îşi diversifice sursele de aprovizionare cu gaze şi să îşi reducă dependenţa de Rusia, transmite Reuters. Cu o capacitate de 1.8 miliarde de metri cubi de gaze pe an și o lungime de de 170 de kilometri, conducta, care face legătura între Novi Iskar, în apropiere de Sofia, şi oraşul Nis din Serbia, permite Belgradului să aibă acces la gazele naturale din Azerbaidjan precum şi la terminalul de gaze lichefiate din portul grecesc Alexandroupolis.

Conducta poate asigura aproximativ 60% din necesarul anual de gaze al Serbiei, transmite Agerpres.

Comisia Europeană a donat 49,6 milioane de euro pentru construcţia acestui interconector. Alte 25 de milioane de euro au venit sub forma unui împrumut de la Banca Europeană de Investiţii în timp ce Serbia a contribuit cu 22,5 milioane de euro.

“Prin acest interconector ne asigurăm surse alternative de aprovizionare cu gaze, pe lângă gazele ruseşti”, a declarat ministrul Energiei din Serbia, Dubravka Djedovic Handanovic.

La ceremonia de inaugurare, organizată la Nis, au participat atât preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, cât…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img