mai20 , 2024

Rareș Bogan, după anunțul Austriei: “Să așteptăm deschiderea sticlelor de șampanie și sfârâiala mititeilor pe grătar pentru mai târziu”

Related

Sharestiri romania

Eurodeputatul Rareș Bogdan a declarat la Digi24 că trebuie să fim rezervați în ceea ce privește decizia Austriei de a ridica granițele aeriene pentru România, pentru că negocierile continuă, astfel încât Viena să ia aceeași hotărâre și în privința granițelor terestre, care ne interesează la fel de mult din perspectivă economică. Prim-vicepreședintele PNL a spus că nu “putem scoate sticlele de șampanie și să începem hora”, pentru că în acest punct trebuie să se stabilească cum va fi luată decizia și care va fi calendarul de accedere. “Să ne bucurăm, dar să fie o bucurie neîmpărtășită la nivelul de dănțuială, nici măcar de vals, ci să fie pur și simplu o bucurie interioară. Să așteptăm deschiderea sticlelor de șampanie și sfârâiala mititeilor pe grătare pentru un pic mai târziu “, a mai spus Rareș Bogdan.

“Din vară, dialogurile dintre ministrul de Interne, ministerul Afacerilor Externe, Președinția României și puterea de la Viena s-au intensificat și am ajuns la discuții și la negocieri peste negocieri. Gerhard Karner a dat o declarație, iar la nivelul ministerului Afacerilor Interne din Austria există poziția flexibilizată, în așa fel încât să accepte extinderea spațiului Schengen pentru zona aeroportuară, urmând ca-n partea a doua să se discute și de partea de terestru și feroviar, lucru care ne interesează foarte mult, datorită schimburilor economice. Pentru cetățeanul european, la fel ca orice alt cetățean, e importantă și prima parte.

Negocierile continuă. Cătălin Predoiu va fi marți în Slovenia, va conduce negocierile, au fost ore, zile, săptămâni întregi de discuții la toate nivelele statului român – președinție, MAI, MAE, eurodeputați. Asta nu înseamnă că în momentul ăsta lucrurile sunt stabilite și că putem scoate sticlele de șampanie și să începem hora. Nu trebuie să sfârâie nici mititeii.

În acest moment, cunoscându-mă ca o persoană exuberantă, care a urmărit acest dosar 2 ani și jumătate, cu toate astea, sunt rezervat. E un pas mare înainte, e o…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img