mai19 , 2024

Predoiu, rezervat cu privire la un calendar de aderare la Schengenul aerian. Ce spune despre condițiile impuse de Austria

Related

Share


Ministrul român de Interne, Cătălin Predoiu, a evitat duminică să se pronunțe asupra unui calendar pentru aderarea României la Schengenul aerian, dar declarat că „speră că românii vor avea o bucurie de sărbători”. Întrebat dacă este de acord cu condițiile impuse de Austria, Predoiu a spus că „sunt condiții care îmi sunt cunoscute și urmează să le discutăm”, iar „parte dintre ele ne folosesc și nouă, să întărim frontiera”.

stiri romania

Cătălin PredoiuFoto: Inquam Photos / George Călin

  • „Principala relevanță politică a declarației este că Austria și-a schimbat poziție, nu a mai fost acea poziție inflexibilă. Am avut discuții permanente toate lunile prealabile acestei declarații. În continuare vor fi discuții, pentru că negocierile continuă. În sfârșit avem o schimbare de poziție. De acum înainte se intră pe un teren al discuțiilor tehnice, inclusiv în Slovenia, pe plan bilateral, la Consiliul JAI”, a declarat Cătălin Predoiu la Digi24.

Întrebat dacă există un calendar de aderare la Schengenul aerian, Predoiu a fost rezervat.

  • „Să sperăm că românii vor avea o bucurie de sărbători, dar încă suntem în proces de negociere. Se discută pe mai multe planuri, fiecare este implicat în felul lui.”
  • „Marele pas a fost să trecem de la nu, la da, dar să vedem în ce condiții. Știu că au fost poziții din opoziții că este prea puțin. Sunt condiții care îmi sunt cunoscute și urmează să le discutăm. Parte dintre ele ne folosesc și nouă, să întărim frontiera”, a mai spus ministrul de Interne.
  • „Pentru noi este important să existe o decizie în acest an, momentele care se împlinește efectiv în teren rămân ân discuție. Mai sunt etape de parcurs. Prima este votul din Parlamentul Olandez”, a subliniat Predoiu.

De asemenea, întrebat dacă este vreo condiție pe care o respinge, acesta a spus că nu o să facă declarații pentru că s-a ajuns la acest rezultat tocmai pentru că a „comunicat echilibrat, ca să nu periclităm negocierile”.

Predoiu a subliniat că este importantă să se…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img