mai20 , 2024

Încercarea lui Cherecheş de anulare a condamnării prin strămutarea dosarului, respinsă de ÎCCJ. Decizia este definitivă

Related

Share


Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheş, fostul primar din Baia Mare, condamnat la o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru luarea de mită în formă continuată, a fost respinsă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia magistraţilor este definitivă.

„Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023”, se arată în minuta instanţei.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au judecat joi, cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheş.

„Astăzi este termen pentru soluţionarea cererii de strămutare. Este vorba de solicitarea formulată anterior datei de 24 noiembrie, dată la care s-a dat hotărârea definitivă la Curtea de Apel Cluj. Deci, nu este o cerere de strămutare făcută ulterior. Nici nu s-ar fi putut dacă deja hotărârea era definitivă. Din motive administrative, probabil că termenul a fost fixat după finalizarea cauzei la Curtea de Apel Cluj. Curtea de Apel Cluj s-a grăbit să termine dosarul înainte de soluţionarea cererii de strămutare. Poate fi un semn de lipsă de imparţialitate pe care noi l-am invocat”, a afirmat avocatul lui Cătălin Cherecheş, Răzvan Doseanu.

El a explicat că legislaţia permite admiterea unei cereri de strămutare chiar dacă rămâne definitivă o hotărâre.

„Din punct de vedere legal, Codul de procedură penală permite admiterea unei cereri de strămutare, chiar după rămânerea definitivă a unei hotărâri dată în apel şi chiar dacă hotărârea este de condamnare.

Dacă instanţa admite cererea de strămutare, atunci hotărârea dată în apel este desfiinţată şi practic apelul se rejudecă”, a explicat apărătorul fostului primar din Baia Mare.

Răzvan Doseanu susţine că dacă clientul său era prezent la instanţă şansele admiterii unei cereri de strămutare ar fi fost mai mari.

„M-aş fi bucurat ca domnul Cherecheş să fie astăzi prezent aici, probabil şansele ar fi fost mai mari în admiterea unei cereri de strămutare, pentru că sincer vorbind şi pe bună dreptate este întemeiată până la urmă, nu în fiecare zi ne confruntăm cu astfel de situaţii”, a mai precizat avocatul.

Cătălin Cherecheş a fost condamnat la cinci de ani de închisoare, pentru luare de mită în formă continuată. El a fugit din ţară cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei şi a fost prins în Germania.

Articol recomandat de sport.ro


10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA

10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTACiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “stirileprotv.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img