mai20 , 2024

Eveniment important pentru transportul feroviar european. Trenul de noapte Berlin-Paris revine luni pentru prima dată după nouă ani / „Modifică geografia Europei”

Related

Share


După o pauză de nouă ani, primul tren de noapte va porni pe ruta Berlin-Paris luni seară, oferind călătorilor o alternativă la zborurile cu avionul. Trenul de noapte Nightjet Berlin – Paris se va opri la Halle, Erfurt, Mannheim, Strasbourg, relatează The Guardian.

stiri romania

Tren austriac NightjetFoto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Privit pe scară largă ca o bijuterie a călătoriilor feroviare europene, serviciul a fost anulat în 2014, în ciuda protestelor furioase.

Nicky Gardner, coautor al cărții Europe by Rail: The Definitive Guide, a declarat că noul serviciu Nightjet a fost o contribuție vitală la infrastructura și integrarea europeană.

„Cimentează legăturile dintre două capitale europene care au atât de multe afaceri una cu cealaltă și este, de asemenea, doar un mod minunat de a călători. Poți să pleci din Berlin seara și să fii la Paris în jurul orei 10:00 a doua zi dimineața, apoi să mergi la un Eurostar la mijlocul dimineții și să fii la Londra până la prânz”, a spus ea.

Trenul complet rezervat, dotat cu compartimente de dormit obișnuite până la deluxe, cu spații individuale sau comune, unele cu dușuri și toalete, va părăsi luni…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img