mai19 , 2024

Eugen Tomac, după ce Marcel Ciolacu a anunțat ridicarea granițelor aeriene pentru Schengen: „Austria nu face nicio favoare României”

Related

Sharestiri romania

Europarlamentarul Eugen Tomac afirmă că anunţul premierului Marcel Ciolacu privind „flexibilizarea” poziţiei Austriei în ceea ce priveşte Spaţiul Schengen trebuie privit „cu multă rezervă”. El spune că Austria nu face nicio favoare României și că decizia privind primirea în spațiul Schengen este o „problemă europeană”, care nu mai ține doar de relația directă dintre două țări.

„Anunțul festivist al premierului Ciolacu trebuie privit cu multă rezervă. Premierul este în campanie de comunicare, să nu zic electorală, și a vrut să anunțe ceva în plus față de Președintele Iohannis, care tace și nu are curaj să bată cu pumnul masa Consiliului European, unde trebuie dus dosarul Schengen”, a scris Eugen Tomac duminică într-un mesaj pe Facebook.

El spune că subiectul extinderii Spaţiului Schengen este o problemă europeană, nu mai ține de relația directă România – Austria.

„Subiectul extinderii spaţiului Schengen nu mai este o problemă între România şi Austria, este o problemă europeană, acolo trebuie tranşat acest blocaj în spiritul tratatelor Uniunii Europene şi al acordului Schengen. Nicio ţară din Europa nu a fost pusă într-o situaţie atât de umilitoare precum suntem noi şi vecinii bulgari trataţi”, a continuat europarlamentarul, amintind că nicio țară nu a așteptat cât România și…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img