mai20 , 2024

Turcia vrea să-l aresteze pe fiul președintelui somalez, acuzat că a ucis un om într-un accident rutier

Related

Sharestiri romania

Turcia a emis un mandat internațional de arestare pe numele fiului președintelui Somaliei, care ar fi rănit cu mașina un curier pe motocicletă. Acesta a murit ulterior, relatează BBC.

Un raport al poliției spunea că Mohammed Hassan Cheikh Mohamud l-a lovit pe curier în plină zi, la Istanbul. Poliția spune că Mohamud conducea o mașină care ar fi aparținut consulatului somalez de la Istanbul.

Turcia i-a impus lui Mohamud o interdicție de a ieși din țară, dar oficialii cred că acesta a fugit deja din Turcia.

Într-o postare pe X, primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, a distribuit imagini de pe camerele de supraveghere cu incidentul din 30 noiembrie.
În imagini se vede cum o mașină lovește spatele unei motociclete într-o intersecție.

Motociclistul, tatăl a doi copii, Yunus Emre Göçer, în vârstă de 38 de ani, a fost dus la spital, dar a murit din cauza rănilor după o săptămână.

Un raport inițial al poliției spunea că Göçer a fost vinovat pentru accident și, prin urmare, Mohamud a fost eliberat, potrivit avocatului lui Göçer.
Dar o analiză a imaginilor de pe camerele de supraveghere a sugerat că ar fi putut exista o altă explicație.

Mohamud, care este fiul președintelui somalez Hassan Sheikh Mohamud, nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect.

Parchetul general din Turcia a emis un mandat internațional de arestare pe numele lui Mohamud după ce poliția a mers la el acasă și a constatat că nu a mai fost acolo de aproape o săptămână, relatează agenția de presă AFP, citând informații locale.

Turcia și Somalia s-au bucurat de relații diplomatice în creștere în ultimul deceniu, Turcia furnizând investiții în infrastructură, pregătire militară și ajutor umanitar.

Editor : M.B.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img