mai19 , 2024

SUA, Coreea de Sud, Japonia intensifică acţiunile privind ameninţările cibernetice ale Coreei de Nord

Related

Sharestiri romania

Consilierii de securitate naţională ai celor trei ţări s-au întâlnit la Seul, în timp ce Pyongyang a avertizat că va desfăşura mai mulţi sateliţi de spionaj, potrivit Reuters.

Sullivan a declarat că întâlnirea a fost o continuare a angajamentelor stabilite la summitul trilateral de la Camp David, găzduit de preşedintele Joe Biden în august, unde liderii SUA şi cei doi aliaţi-cheie ai săi din Asia s-au angajat să aprofundeze cooperarea în domeniul securităţii şi al economiei.

„Am lansat, de asemenea, noi iniţiative trilaterale pentru a contracara ameninţările reprezentate de RPDC, de la criminalitatea informatică şi spălarea de bani din criptomonede până la testele sale nesăbuite în spaţiu şi cu rachete balistice”, a declarat Sullivan reporterilor, referindu-se la Coreea de Nord prin iniţialele numelui său oficial, Republica Populară Democrată Coreeană.

Omologul său japonez Takeo Akiba a declarat că „activităţile cibernetice ilicite” ale Coreei de Nord au apărut ca fiind cele mai recente provocări, numindu-le „o sursă de fonduri” pentru dezvoltarea rachetelor nucleare ale statului izolat.

Eforturile coordonate ale celor trei ţări vor viza potenţialele ameninţări de coerciţie economică, după ce au finalizat lucrările la un sistem de avertizare timpurie a lanţului de aprovizionare, convenit la Camp David, în ceea ce priveşte mineralele critice şi bateriile reîncărcabile, a declarat Sullivan.

Biden s-a întâlnit la Camp David cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol şi cu prim-ministrul japonez Fumio Kishida pentru a promova unitatea în faţa puterii crescânde a Chinei şi a ameninţărilor nucleare din partea Coreei de Nord.

Sullivan a declarat că naţiunile „continuă să susţină pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan şi libertatea de navigaţie în Mările Chinei de Est şi de Sud”.

Sullivan şi omologul său sud-coreean Cho Tae-yong au coprezidat sâmbătă primul dialog privind noua generaţie de…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.mediafax.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img