mai20 , 2024

Naţionala României a învins Japonia într-un meci din a treia grupă principală a Campionatul Mondial de handbal feminin

Related

Share


Foto: Facebook/FRH - Federația Română de HandbalNaţionala României a obţinut o victorie chinuită cu Japonia, 32-28 (17-14), sâmbătă, la Herning, într-un meci din a treia grupă principală a Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia, informează Agerpres.ro

Tricolorele au reuşit să învingă o echipă care venea după ce produsese surpriza acestui Mondial, victorie cu Danemarca, însă jocul a fost din nou departe de aşteptări, cu multe greşeli, în ambele faze, şi ratări.

Eliza Buceschi, autoare a 12 goluri, a fost jucătoarea care a tras echipa României după ea în acest meci, în care echipa antrenată de Florentin Pera a condus de la un capăt la altul, dar căderile periodice au împiedicat-o să se desprindă decisiv, în ciuda numeroaselor şanse avute. Astfel, în prima repriză, două jucătoare (Sonia Seraficeanu şi Lorena Ostase) au fost eliminate pentru că au lovit portarul cu mingea în cap. În partea secundă, două posesii au fost pierdute cu încercări de gol din propriul teren (Japonia a atacat fără portar). România nu a reuşit să marcheze niciun gol pe contraatac (nu a avut şansa), în timp ce Japonia a reuşit 7 din 7.

Pentru România au mai înscris Sonia-Mariana Seraficeanu 3 goluri, Crina-Elena Pintea 3, Lorena-Gabriela Ostase 3, Cristina Laslo 3, Bianca-Maria Bazaliu 2, Daria Bucur 2, Alexandra Dindiligan 2, Andreea- Cristina Popa 2.

Diana Ciucă a apărat 5 şuturi (25%), iar Daciana Hosu 2 (13%).

Golurile niponelor au fost marcate de Natsuki Aizawa 5, Saki Hattori 5, Chikako Kasai 4, Kaho Nakayama 4, Yuki Yoshidome 4, Haruno Sasaki 2, Ayame Okada 2, Sora Ishikawa 1, Natsumi Akiyama 1.

Sakura Kametani a apărat un singur şut (11%), iar Naho Saito a avut 9 intervenţii (29%).

Meciul a fost arbitrat de argentiniencele Mariana Garcia şi Maria Ines Paolantoni.

Înaintea celorlalte meciuri din grupă, Serbia – Germania (19:00) şi Polonia – Danemarca (21:30), Germania ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Danemarca, 4 puncte (+19), România, 4 puncte (-5), Polonia, 4 puncte (-13), Japonia, 2 puncte, Serbia, 0 puncte.

România va juca ultimul său meci din grupă cu Polonia, pe 11 decembrie (19:00).

Agerpres.ro

 

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.ziuaconstanta.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img