mai19 , 2024

Marea Britanie investighează investiţia uriaşă a Microsoft în OpenAI, creatoarea ChatGPT

Related

Share


Organismul de supraveghere a concurenţei din Regatul Unit a deschis o investigaţie preliminară privind investiţia uriaşă a Microsoft în OpenAI, creatoarea ChatGPT, cu privire la relaţia gigantului tehnologic cu una dintre cele mai importante companii de inteligenţă artificială din prezent, transmite CNBC și News.ro.

stiri romania

Logo MicrosoftFoto: Oleks2ds, Dreamstime.com

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) a declarat vineri că solicită păreri de la părţile interesate pentru a stabili dacă investiţia de 10 miliarde de dolari a Microsoft în OpenAI a condus la o situaţie relevantă de fuziune, în care două sau mai multe întreprinderi au încetat sau vor înceta să fie distincte ca urmare a unei tranzacţii.

CMA a spus că ritmul în care se extinde AI este „de neegalat în istoria economică” şi că progresele în aşa-numitele modele de bază, care descriu instrumente AI de uz general, cum ar fi ChatGPT, reprezintă „un moment esenţial în dezvoltarea acestei tehnologii transformatoare”.

Autoritatea de reglementare a spus că va verifica dacă parteneriatul Microsoft cu OpenAI a dus la o dobândire a controlului, cu alte cuvinte, o situaţie în care o…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img