mai19 , 2024

Un nou partid politic german, situat la dreapta de AfD, cu simpatii putiniste

Related

Share


Numele noului partid extremist de dreapta care a apărut pe firmamentul politic german sună complicat: Aufbruch Frieden-Souveränität-Gerechtigkeit. Numele s-ar putea traduce aproximativ aşa: Plecare spre pace-suveranitate-dreptate. Mai puţin complicată este direcţia ideologică a noului partid. Doctrină e transparentă şi evident extremistă de dreapta. În cîteva puncte încearcă să se detaşeze de ideologia partidului naţionalist-autoritar Alternativa pentru Germania (AfD), afişînd o putinofilie provocatoare.

Dacă cel puţin la nivelul conducerii, partidul AfD a condamnat invazia din Ucraina, partidul Aufbruch (Plecarea) susţine aşa zisa „operaţiune” militară ordonată de Vladimir Putin. Ironizînd presa din Germania, care a evidenţiat apropierea formaţiunii de Putin, unul dintre liderii noului partid, Bernhard Falk, a declarat în timpul unui miting:

„Mass-media ne etichetează mereu drept oameni care-l înţeleg pe Putin. Declar aici foarte limpede că eu nu sînt unul care-l înţelege pe Putin, ci eu sînt un sprijinitor al lui Putin.”

Falk este un etnic german, cunoscut pentru ieşirile sale antisemite, convertit la islam. În public se prezintă deseori sub numele Bernhard Uzun sau Muntasir bi-llah. În 1999, Falk a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru acţiuni teroriste. A fost eliberat din detenţie în 2008.

 

Şefa partidului iubeşte…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.rfi.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img