mai20 , 2024

Cum vor merge trenurile românești în 2024 și care sunt noutățile pe calea ferată

Related

Share


Și în 2024 trenurile românești vor fi lente și vor întârzia mult, dar anul va aduce câteva schimbări importante. Vor veni primele trenuri electrice noi, de lung parcurs, vor fi adăugate câteva trenuri InterCity și nu se va mai circula pe una dintre cele mai aglomerate rute feroviare românești. În rest, vitezele rămân foarte mici.

stiri romania

TrenFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Informația pe scurt

  • Cea mai mare schimbare este că nu se va circula decât pe o mică porțiune dintre Cluj și Oradea, fiindcă se deschid șantiere de modernizare și electrificare ce vor dura, în cel mai bun caz, până la final de 2026. Drumul către Oradea va fi și mai ocolit (60-70 km în plus) și va dura și mai mult (chiar și peste 14 ore și jumătate de la București, față de 12 ore pe magistrala 300).
  • O altă noutate este că vor intra în circulație primele trenuri noi de la Alstom, care vor fi utilizate de CFR Călători. În cel mai bun caz, la final de an vor fi 3-4 trenuri în circulație. Primul ar putea circula încă de la început de an, al doilea probabil în a doua parte a anului.
  • Trenurile de lung parcurs, de peste 600 km, vor rula cu viteze medii de 50-55 km/h, din cauza multor zone…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img