mai20 , 2024

Casa Albă avertizează că SUA „nu mai au bani și nici timp” ca să ajute Ucraina în războiul cu Rusia

Related

Sharestiri romania

Șefa operaţiunilor bugetare de la Casa Albă, Shalanda Young, a avertizat luni, într-o scrisoare adresată președintelui republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și altor lideri ai Congresului că Statele Unite nu mai au timp și bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul cu Rusia, transmite Reuters.

Administrația președintelui Joe Biden a cerut în octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanța planuri ambițioase pentru Ucraina, Israel și securitatea frontierelor SUA.

Republicanii controlează Camera Reprezentanților iar finanțarea Ucrainei a devenit controversată din punct de vedere politic cu unii parlamentari de dreapta.

Young a declarat într-o scrisoare publicată de Casa Albă că întreruperea finanțării și a fluxului de arme către Ucraina ar crește probabilitatea unei victorii a Rusiei.

„Vreau să fiu clară: fără o acțiune a Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a procura mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane. Nu există un vas magic de finanțare disponibil pentru a face față acestui moment. Nu mai avem bani – și aproape că nu mai avem timp”, a scris ea. 

Editor : B.C.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img