mai20 , 2024

„Armata României este capabilă să își apere cetățenii.“

Related

Share


După aproape 20 de ani ca membrii ai Alianței Nord-Atlantice, industria militară este încă în curs actualizare. Dinamica şi impredictibilitatea mediului internaţional de securitate a determinat derularea unor noi programe de înzestrare.

În plus față de criza de la frontierele României țara noastră se confruntă cu provocări ale conceptului de securitate națională extinsă, precum: războiul hibrid, atacurile cibernetice și terorismul.

Pentru a edifica starea de fapt a sectorului militar și pentru a ne lămuri cât de acută este nevoia de înzestrare a Armatei României, ne-am adresat domnului deputat PSD Iulian Badea, membru al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională: “În ultimele trei decenii, România a evoluat prin acţiunea, deopotrivă, individuală şi concertată a cetăţenilor ei, îndeplinind obiective naţionale necesare pentru consolidarea coeziunii interne şi a relevanţei pe plan extern: creșterea profilului în cadrul NATO şi a Uniunii Europeane. Acest lucru a însemnat, printre altele, consolidarea eforturilor în domeniul înzestrării.

Armata României are în derulare mai multe programe de înzestrare, care își continuă parcursul concomitent. Vorbim despre programe ale căror contracte sunt în derulare, programe care sunt în faza de achiziții, programe care se află în faza imediat…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “jurnalul.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img