mai20 , 2024

Un bărbat din Alba, care suferă de psoriazis vulgar, a câștigat în instanță dreptul la încadrarea în grad de handicap mediu

Related

Sharestiri romania

Un bărbat din Alba, diagnosticat cu psoriazis vulgar, a obținut în instanță dreptul la încadrarea în grad de handicap. Întrucât Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap îi refuzase acest drept, bărbatul a dat instituția în judecată. Zilele trecute a venit și decizia magistraților Tribunalului Alba: bărbatul are dreptul la grad de handicap mediu, scrie Alba24.ro.

Bărbatul, scrie sursa citată, ar fi fost diagonsticat cu psoriazis vulgar, o afecțiune dermatologică cronică, în 2021. Deși statul român a decis că afecțiunea de care suferă poate fi încadrată la handicap, Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap a respins cererea reclamantului:

“Din documentele medicale depuse de către reclamant, pârâtul a apreciat că nu reiese îndeplinirea condiţiilor de încadrare în vreun grad de handicap”, au precizat reprezentații Comisiei, după ce au analizat actele depuse la dosar. Asta cu toate că, scrie sursa citată, diagnosticarea bolii fusese făcută în urma unui control medical amănunțit, iar documentele depuse atestau asta.

Supărat că i-a fost refuzat un drept conferit de lege, bărbatul a dat în judecată Comisia. A urmat un proces, iar zilele trecute Tribunalul Alba a dat verdicul.

Magistrații, scrie Alba24.ro, au analizat cererea bărbatului și au concluzionat că este una temeinică. Rezultatul raportului de expertiză medico-legală explică clar: bărbatul suferă de psoriazis vulgar. Decizia instanței din Alba obligă Comisia să emită un certificat prin care să ateste faptul că bărbatul este încadrat la gradul de handicap mediu.

Hotărârea nu e definitivă și poate fi contestată în 15 zile de la comunicare.

 

Editor : Izabela ZahariaCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img