mai19 , 2024

Turist german ucis în înjunghiere lângă Turnul Eiffel din Paris

Related

Share

Un turist german a fost ucis și alte două persoane au fost rănite într-un atac cu cuțit aproape de iconica Turnul Eiffel din Parisul central, conform ministrului francez de interne.

Atacatorul, un cetățean francez în vârstă de 26 de ani, a fost arestat și a fost lansată o anchetă. Potrivit procurorului Parisului, atacatorul era cunoscut autorităților și îi era tratată o problemă de sănătate mintală. A fost deja condamnat la patru ani de închisoare în 2016 pentru planificarea unui alt atac pe care nu a reușit să-l ducă la îndeplinire.

Președintele Emmanuel Macron a transmis condoleanțe familiei și celor dragi ai victimei germane și a subliniat că Franța nu va ceda în fața terorismului.

Atacul vine mai puțin de opt luni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, ceea ce a stârnit îngrijorări legate de măsurile de securitate pentru viitorul eveniment sportiv global. Franța se află sub alertă sporită din luna octombrie, când un profesor a fost ucis în orașul nordic Aarau de către un fost elev, originar din regiunea Ingushetia din Munții Caucazului din Rusia.

Astfel de atacuri au loc și după ce un alt profesor a fost ucis în afara Parisului de către un cecen, care ulterior a fost ucis de poliție.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2023/12/3/german-tourist-killed-in-stabbing-near-eiffel-tower-in-paris

spot_imgspot_img