mai19 , 2024

”Suntem principala putere economică din estul Europei. Și am plecat de foarte jos”

Related

Share


Profesorul Sorin Cucerai realizează o analiză a României contemporane pornind de la datele statistice esențiale.

Cifrele arată că România a ajuns la un nivel de prosperitate fără precedent în istorie, reușind un salt calitativ foarte important în ultimii 20 de ani.

Profesorul Cucerai explică în trei puncte de ce românii au motive reale de mândrie națională:

“1. Suntem o democrație

România este o democrație propriu-zisă din 1996 încoace.

Adică niciodată de la fondare (1859) și până în 1996 n-a fost, dar din 1996 încoace este. Nu ultrasofisticată, nu avansată, pe alocuri șchioapătă rău – dar, una peste alta, o democrație.

Știu că în mentalul colectiv lucrurile arată altfel, dar adevărul de fapt e ăsta: România este o democrație abia din 1996 încoace.

Până în 1996 România a avut doar regimuri dictatoriale (a doua parte a domniei lui Cuza; dictatura regală; cea legionară; cea antonesciană; și, în fine, cea mai lungă – cea comunistă) sau regimuri autoritar-concurențiale, cu pluralism politic dar în care regulile jocului sunt făcute în favoarea partidului care deține puterea sau a…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “ziare.com”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img