mai19 , 2024

Presa din Belgia n-are milă de România după tragerea la sorți pentru EURO 2024

Related

Share


Presa din Belgia n-are milă de România, după tragerea la sorți pentru EURO 2024, unde tricolorii vor întâlni „diavolii roșii” în al doilea meci din grupe, la Koln.

Presa din Belgia n-are milă de România după tragerea la sorți pentru EURO 2024

După ce au aflat că în Germania vor înfrunta România, Slovacia și o echipă venită din play-off, care se va alege dintre Israel, Bosnia, Ucraina și Islanda, belgienii sunt convinși că soarta le-a surâs și că au parte de cea mai simplă grupă posibilă la Campionatul European.

Jurnaliștii din Belgia n-au emoții în ceea ce privește calificarea mai departe de pe primul loc și susțin că Romelu Lukaku va face „sandvici” cele trei naționale care îi vor sta în cale în faza grupelor.

Nicolae Stanciu, decarul României și unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei în preliminarii, a fost luat în vizor de belgieni, care n-au uitat de experiența lui nereușită la Anderlecht, după ce formația din Bruxelles plătea 10 milioane de euro celor de la FCSB în 2016.

„’Diavolii Roșii’ au căzut în cea mai simplă grupă posibilă de la Campionatul European: cu România, Slovacia și o echipă care va fi aflată după play-off-ul din martie – Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda.

Cum adică nu este o grupă simplă? Sunt naționale pe care Romelu Lukaku le poate face sandvici cu ușurință. Sunt niște aperitive pentru Rom, care se apropie de borna magică de 100 de goluri la echipa națională.

Noua generație a naționalei nu poate să se mulțumească cu altceva în afară de câștigarea grupei. Cu excepția Ucrainei (locul 22), nicio altă echipă nu se află în primele 40 din clasamentul FIFA. Adversarele vor încerca să realizeze un plan prin care să îl stopeze pe Lukaku. Și pe De Bruyne. Și pe Doku. Succes!

Niciuna dintre adversarele noastre nu are un jucător care să se apropie de puternicii noștri fotbaliști în ceea ce privește instinctul, inteligența sau explozivitatea. România se bazează pe un anumit Nicolae Stanciu. Vi-l amintiți? În 2016, Anderlecht plătea nu mai puțin de 10 milioane de euro pe el. Bani aruncați pe fereastră. Stanciu are acum 30 de ani și joacă la… Damac FC, o echipă de mijlocul clasamentului din Arabia Saudită.

În naționala Slovaciei, cele mai importante nume sunt Skriniar (PSG) și Lobotka (Napoli). Mai mult decât decent, chiar bine, dar nu jucători de talie mondială.

Cel mai logic drum ar fi astfel: Belgia câștigă grupa E și joacă în optimi împotriva locului 3 din grupa A, B, C sau D. Este imposibil să anticipăm cine va fi, însă, dacă Franța ajunge în sferturi, ea va fi în mod normal adversara noastră.

Nu există nicio scuză pentru Belgia în această grupă. Doku și compania au câștigat în Suedia, Austria și Germania în ultimul an, iar Belgia a fost printre primele echipele calificate la Campionatul European. Niciun meci pierdut până acum sub comanda lui Tedesco, iar echipa a arătat că este flexibilă din punct de vedere tactic pe durata preliminariilor. Să nu ma menționăm și de apetitul lui Romelu Lukaku…

Hai să fim serioși. Dacă Belgia nu se califică din această grupă, ar fi unul dintre cele mai mari eșecuri din istoria fotbalului nostru”, au scris belgienii de la HNL.

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România – câștigătoare play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – România (RheinEnergieStadion, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – România (Waldstadion, Frankfurt)
Redactor la ProSport.ro din 2021, cu o experiență în presa online de 3 ani, la mai multe publicații culturale. citește mai mult

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.prosport.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img