mai19 , 2024

Pentagonul: Industria de armament a SUA se luptă să țină pasul cu China

Related

Share

Documentul, datat 27 noiembrie, adaugă că “la fel de semnificativ, contractanții tradiționali din domeniul apărării ar fi provocați să răspundă la conflictul modern cu viteza, scala și flexibilitatea necesare pentru a satisface cerințele dinamice ale unui conflict modern major.”

Se remarcă faptul că America construiește cele mai bune arme din lume, dar nu le poate produce suficient de rapid.

Documentul subliniază și că, după Războiul Rece, industria apărării s-a restrâns în urma fuziunilor între companii. Însă China a petrecut ultimii 30 de ani devenind “un gigant industrial global” în construcții navale, minerit de minerale critice și microelectronice.

Pentru a rezolva această problemă, strategia afirmă că DOD “va dezvolta lanțuri de aprovizionare mai reziliente și inovatoare”, va investi în afaceri mai mici și se va concentra mai mult pe inovație.

Raportul conchide că “națiunea trebuie să se mobilizeze pentru apărare comună”. “Acest NDIS este un apel atât către sectorul public, cât și către cel privat pentru eforturi concentrate și dedicate pentru a construi și asigura capacitatea și capacitatea industrială necesară pentru a asigura disponibilitatea materialului militar de a descuraja potențialii noștri adversari și, dacă este necesar, de a-i învinge în luptă. Acest apel la acțiune poate părea o mare cheltuială, dar consecințele inacțiunii sau eșecului sunt mult mai mari.”

Document: Strategia Pentagonului pentru a salva industria de apărare pentru a răspunde noilor amenințări strategice.comboBoxListBlock

Rezumat: Documentul discută despre necesitatea de a răspunde noilor amenințări strategice prin dezvoltarea de lanțuri de aprovizionare mai reziliente și inovatoare și mobilizarea sectorului public și privat pentru a asigura capacitatea și capacitatea industrială necesară pentru a asigura disponibilitatea materialului militar și combaterea problemelor de aprovizionare în industria de apărare.

Sursa: https://www.politico.com/news/2023/12/02/draft-pentagon-strategy-china-00129764?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img