mai19 , 2024

O masă devine extrem de gustoasă dacă știi și vinul potrivit – Cum e bine să-l servești în funcție de ce mănânci

Related

Sharestiri romania

 

Cum să facem asocierea vinului cu mâncarea, în mod corect – De ce este atât de important tipul de vin pe care-l bem

 

 

Cum să faci asocierea vinului cu mâncarea. Află ce tip de vin trebuie să servești în funcție de ce mănânci și de ce este important să respecți anumite aspecte.

 

Iată ce trebuie să știi dacă îți place să consumi un pahar de vin la masă!

 

Mâncărurile pe care le servim conțin un nivel ridicat de grăsimi, iar atunci când asociezi un anumit tip de vin pentru preparatele pe care le servești, aromele grase vor fi contrabalansate cu ceva amărui.

 

Cum să faci asocierea vinului cu mâncarea.  De exemplu, textura mâncării poate fi asociată cu un vin taninos. Tocmai de aceea, atunci când servim o friptură, vom asocia preparatul cu un vin Cabernet, deoarece taninul va îmbunătăți gustul preparatelor.

 

Atunci când servim un preparat acrișor, va trebui să alegem un vin cu o aromă la fel de intensă. Spre exemplu, când servești o salată sau un pește stropit cu lămâie, trebuie să alegem un  Sauvignon Blanc sau Pinot Grigio.

 

Mâncărurile sărate se servesc cu un vin Chardonnay, în timp de brânza cu mucegai merge cu un vin de Porto. Tocmai de aceea e bine să știi ce vin să bei atunci când servești diverse preparate.

 

 

Tipul de vin care trebuie servit cu paste

 

 

Cum să faci asocierea vinului cu mâncarea.  Dacă servești paste cu sos de tomate, atunci ar trebui să alegi un vin roșu cu o aromă intensă, pentru a contrabalansa aciditatea ridicată a roșiilor. Așadar, alege un vin roșu precum un Cabernet Sauvignon.

 

Dacă pastele pe care le servești sau prepari sunt cu sos de brânză, atunci este indicat să le asociezi cu un Chardonnay. În cazul în care îți plac pastele cu sos de ciuperci, e bine să le asociezi cu un Pinot Noir. Un vin alb precum Sauvignon Blanc merge cu pastele care au fructe de mare, stridii sau homar.

 

 

 

Tipul de vin care trebuie servit cu o friptură

 

 

Cum să faci asocierea vinului cu mâncarea. De multe ori, vinul este asociat cu o friptură suculentă. Iată ce tipuri de băuturi sunt recomandate.

 

Dacă servești o carne de vită mai slabă, atunci această va merge de minune cu un Pinot Noir sau Shiraz. Carnea de vită mai grasă se asociază cu Fetească Neagră, Serve sau Jar.

 

O carne de vânat merge perfect cu un vin roșu sec, așa că va trebui să o asociezi cu un Merlot, Fetească Neagră, Shiraz sau Syrah.

 

Carnea de porc merge de minune cu un vin roșu sec, iar în acest caz este recomandat să o asocizezi cu un Novac sau un Grand Cuvee. Așadar, asocierea vinului cu mâncarea este foarte importantă pentru un gust intens.

 

În același timp, carnea de miel va trebui asociată cu un vin roșu sec, însă mai ușor și mai aromat. Tocmai de aceea, este recomandat un Negru de Drăgășani sau Syrah.

 

Carnea de pui merge cu un vin alb sec sau demisec, așa că o poți asocia cu Riesling, Chardonnay sau Sauvignon Blanc. La fel și carnea de curcan, care se asociază cu un vin alb precum Sauvignon Blanc sau Riesling.

 

Carnea de rață sau de gâscă trebuie asociată cu un vin roșu, iar cea mai bună alegere va fi un Pinot Noir. Pieptul de rață sau curcanul afumat se pot servi cu un vin rose sau un vin alb, însă ambele trebuie să fie seci.

 

 

Tipul de vin care trebuie servit cu pește

 

 

Cum să faci asocierea vinului cu mâncarea.  Preparatele din pește se asociază, de regulă, cu un vin alb sec. Așadar, atunci când mănânci pește, asociază-l cu o Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay sau vinuri spumante albe.

 

 

 

Tipul de vin care trebuie servit cu un desert și brânzeturi

 

 

Cum să faci asocierea vinului cu mâncarea. Atunci când servești un desert, află că acesta poate fi combinat cu un vin dulce sau demidulce ori rose, însă și cu vinuri spumante. Astftel, poți servi un Mușcat Ottonel, Rieseling, Tămâioasa Românească sau Busioaca de Bohotin.

 

Cei care preferă brânzeturile, trebuie să știe că cele proaspete se servesc întotdeauna cu vinuri rose, spumant rose sau un vin alb precum Sauvignon Blanc.

 

Dacă preferi o brânză cremoasă cu mucegai alb, Brie sau Camembert, află că acestea se servesc cu un vin alb precum Chardonnay, merg foarte bine cu șampanie, dar și cu un vin roșu precum Pinot Noir.

 

Brânzeturile tari și măturate precum Parmezan, Gouda, Cheddar, Gruyere sau Emmental se asociază de minune cu vinurile roșii bogate în taninuri. Așadar, le poți servi cu un Shiraz sau Syrah.

 

Brânzeturile Gorgonzola sau Roquefort merg cu un vin de Porto.

 

 

 

 

 Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img