mai19 , 2024

Fiica cea mică a lui Putin face bani din afaceri în Africa și din producția de drone

Related

Share


Fiica cea mică a lui Putin face bani din afaceri în Africa și din producția de drone, iar președintele rus o ajută să se impună pe piață.

Tihonova este foarte implicată în dezvoltarea relațiilor cu Africa, oferind expertiză digitală, după un plan propriu de afaceri. 

Citește și: Yemen atacă o navă de război americană și mai multe vase comerciale. O dronă a fost interceptată

30 de oficiali africani au primit invitații la Moscova luna viitoare pentru a se întâlni cu investitori și specialiști ruși în IT care furnizează servicii digitale ce vizează îmbunătățirea administrației.

stiri romania

Fiica cea mică a lui Putin face bani din afaceri în Africa și din producția de drone

Tihonova conduce Fundația Națională pentru Dezvoltare Intelectuală (NIDF), mai cunoscută sub numele de Innopraktika, ce oferă sprijin pentru acest proiect.

Citește și: VIDEO Soldaii ruși, atacați de șoareci în Ucraina. Le ocupă obuzierele și se luptă pentru „casa” lor

Bloomberg notează că influența lui Putin crește în Africa, Kremlinul încearcând să-și consolideze legăturile cu națiunile din Sudul Global pentru a compensa efectele sancțiunilor europene și americane legate de războiul Rusiei din Ucraina, potrivit pravda.com.ua.

Prin promovarea expertizei sale digitale în dierite domenii, de la securitatea cibernetică la serviciile publice și votul electronic, Rusia poate câștiga un avantaj în competiția cu China, SUA și Uniunea Europeană pentru influența pe continent.

Totodată, fundația fiicei lui Putin cumpără acțiuni la cel mai mare producător de UAV din Rusia.

Practic, Tihonova, a devenit coproprietar al celui mai mare producător rus de UAV, după ce NIDF a cumpărat un pachet de 10% din grupul de companii Geoscan, ce produce drone pentru avioane civile și software pentru prelucrarea datelor foto.

În prezent, Alexei Semionov, șeful Geoscan, deține 87,5% din companie, alte 2,5% sunt controlate de CEO-ul Geoscan Alexei Iurețki.

Ucraina a impus sancțiuni împotriva Geoscan la începutul lunii iulie 2023 din cauza declarației lui Andrei Nazarov, prim-ministrul Republicii Bashkortostan, potrivit căreia dronele pentru războiul din Ucraina vor fi create la instalațiile Geoscan-Ufa.

Geoscan-Ufa a făcut parte din grupul de companii Geoscan până în iulie 2022, dar Semionov a vândut 40% din companie lui Vener Mirzaianov, CEO al Ural-Trading, care deținea restul de 60%.

Compania Ural-Trading este angajată în numeroase activități, de la evaluare imobiliară, la comerț cu bere și carne, însă producția de drone nu este trecută în profilul său, potrivit pravda.com.ua.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a cerut creșterea producției de drone.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img