mai20 , 2024

Cum eliberarea unui adolescent palestinian a expus tratamentul israelian al prizonierilor | Știri despre conflictul Israel-Palestina

Related

Share

Autoritățile israeliene au fost nemulțumite când Mohammed Nazal, un palestinian în vârstă de 18 ani, și-a descris ororile din închisorile israeliene după eliberarea sa ca parte a unui acord de încetare a focului cu Hamas săptămâna trecută. Tânărul din orașul Qabatiya din Cisiordania ocupată a povestit presei arabe și occidentale cum a fost bătut și cum i s-a refuzat asistență medicală, dar acest lucru a fost infirmat de autoritățile israeliene care au încercat să-l prezinte ca pe un mincinos.

Mărturiile și documentele medicale ale sale au fost acum verificate de o agenție de verificare a faptelor, oferind dovezi suplimentare cu privire la tratamentul brutal pe care palestinienii îl suferă în închisorile israeliene, care s-a accentuat de la începutul războiului Israel-Hamas pe 7 octombrie.

Nazal a fost reținut în august și ținut fără acuzare, fiind printre cei peste 100 de palestinieni ținuți în închisorile israeliene – mulți arbitrar – și eliberați ca parte a unei încetări a focului care s-a încheiat vineri trecut.

El a fost intervievat de diverse organe de presă după eliberare, inclusiv de Al Jazeera, pentru a-și povesti timpul petrecut în închisoare. El a spus că paznicii de închisoare au devenit mult mai violenți după începerea războiului.

Autoritățile israeliene au încercat să infirme mărturiile lui Nazal, iar propagandele lor și afirmațiile nefondate au fost puse la îndoială în timpul războiului.

Există dovezi care susțin povestea lui Nazal, inclusiv înregistrări medicale și radiografii ale mâinilor sale, care confirmă fracturile și urmele vizibile ale vânătăilor.

În plus, organizațiile pentru drepturile omului au raportat că, pe lângă abuzul fizic, Serviciul Penitenciar Israeli a luat și alte măsuri împotriva deținuților palestinieni, cum ar fi restricționarea accesului la apă, hrană, îngrijire medicală și obiecte comune, și interzicerea vizitelor familiare și ale avocaților.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2023/12/3/how-a-palestinian-teens-release-exposed-israeli-mistreatment-of-prisoners

spot_imgspot_img