mai19 , 2024

2024, cel mai încărcat an politic din ultimele decenii. C�

Related

Share


Controversele anului electoral 2024: ordinea în care se vor desfășura cele patru rânduri de alegeri: Europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

2024 va fi cel mai încărcat an politic din ultimele decenii. Vor fi patru rânduri de alegeri: pentru primarii și consilii locale, pentru Parlamentul European, pentru senatori și deputați, dar și pentru alegerea unui nou președinte.

Actualul președinte, Klaus Iohannis este la al doilea mandat, maximul stabilit de Constituție. Alegerile din 2024 au o miză extrem de mare, iar pentru prima funcție în stat, principalele partide PSD, PNL, USR, AUR și chiar UDMR își fac calcule.

Pentru desfășurarea celor patru serii de alegeri a fost pus în discuție un calendar susținut de PSD pentru ca alegerile prezidențiale să se desfășoare înaintea celor parlamentare. Liderii PNL nu susțin acest proiect de calendar, pentru că, susțin surse politice își văd amenințate șansele.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile europarlamentare ar urma să fie organizate la începutul lunii iunie, după cum au stabilit oficialii europeni, iar cele locale ar putea să aibă loc în luna septembrie.

Liderii coaliției de guvernare au convenit datele la care vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European – respectiv 9 iunie, când se organizează alegeri în toată Uniunea Europeană, dar și pentru alegerile…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “cugetliber.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img