iulie23 , 2024

Rusia, exerciții militare în premieră cu Myanmarul. Sprijină junta militară la putere din 2021

Related

Sharestiri romania

Comandantul şef al Marinei, Nikolai Ievmenov, “şi-a început vizita de lucru” în Myanmar, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Programul vizitei include “participarea la ceremonia de deschidere a primului exerciţiu naval dintre cele două ţări din istoria recentă” şi o vizită la “navele de război” care participă, potrivit Moscovei.

Citește și: Elveția, țară neutră, a contractat cele mai noi versiuni ale rachetei Patriot. Se teme de război

Data exactă a acestor exerciţii nu a fost comunicată, relatează Agerpres, citând AFP.

De asemenea, oficialul rus urmează să se întâlnească cu lideri din Myanmar în cursul acestei vizite care are ca scop “consolidarea cooperării navale” dintre cele două ţări, a indicat ministerul.

Vizita survine în timp ce au loc lupte în nordul Myanmarului, lângă graniţa cu China, în urma unei ofensive coordonate a grupurilor minoritare etnice de săptămâna trecută.

Citește și: Austria, „jokerul” lui Putin care nu ne vrea în Schengen, vrea un nou contract pentru gazul rusesc

Acest conflict reprezintă o ameninţare fără precedent pentru armată de la lovitura de stat din 2021 împotriva lui Aung San Suu Kyi.

Moscova este un aliat important pentru junta care a preluat puterea în această ţară din Asia de Sud-Est printr-o lovitură de stat, în 2021, oferindu-i arme şi sprijin diplomatic, notează AFP.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img