iulie23 , 2024

Institutul Francez din Gaza şi biroul local al AFP au fost avariate în urma unor raiduri israeliene » Media

Related

Share


Institutul Francez din Gaza a fost lovit într-un atac aerian israelian, dar nu au fost raportate victime în rândul personalului de la faţa locului, a anunţat vineri Ministerul francez de Externe, în timp ce biroul din Gaza al agenţiei de presă Agence France-Presse (AFP) a fost, de asemenea, avariat în urma unui atac, relatează The Guardian.

Ministerul francez de Externe spune că a cerut autorităţilor israeliene să furnizeze „fără întârziere” motivele „concrete” care au motivat lovitura asupra Institutului Francez.

Într-un comunicat separat, ministerul şi-a exprimat, de asemenea, „îngrijorarea foarte mare” cu privire la numărul de victime civile din Gaza.

La rândul său, AFP a anunţat pe reţeaua X că biroul său din Fâşia Gaza a fost bombardat de armata israeliană şi a fost grav avariat joi de o lovitură. Niciunul dintre cei opt membri ai personalului AFP sau angajaţi permanenţi aflaţi în mod normal în Gaza nu se aflau la faţa locului în momentul impactului.

Toţi au fost evacuaţi în sudul Fâşiei Gaza la 13 octombrie, a adăugat agenţia.

„AFP condamnă în termenii cei mai fermi această lovitură asupra biroului său din oraşul Gaza”, a declarat AFP.

Citește și Vedetele de la Hollywood îl îndeamnă pe Biden să facă presiuni pentru încetarea focului între Israel şi GazaCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img