iulie23 , 2024

Cea mai nouă metodă de înșelătorie are loc pe YouTube! Utilizatorii sunt îndemnați să acceseze un site de phishing şi să introducă date personale sau financiare

Related

Share


O nouă metodă de înșelătorie a apărut, iar mulți români au căzut în plasă. De această dată infractorii acționează în mediul online, mai exact pe platforma YouTube. Oamenii sunt păcăliți și îndemnați să acceseze un site de phishing, unde li se cere să introducă date personale sau date financiare. Cum ne putem proteja de acestea scamatorii și ce putem face dacă am căzut în plasa infractorilor?

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a anunțat vineri, 3 noiembrie, că a observat, în ultimele zile, apariția unor conturi şi videoclipuri sponsorizate care promovează tentative de fraudă pe Youtube. Iar mulți români deja sunt victimele acestei metode de înșelătorie.

„Metoda este destul de simplă şi eficientă pentru atacatori, aceasta fiind deja extensiv folosită pe platformele Meta. Infractorii cibernetici creează conturi de Google (Youtube), pe care plasează informații şi elemente vizuale care au ca obiectiv inducerea în eroare a utilizatorului”, au transmis specialiștii DNSC.

Iar pentru a îi ajuta pe români să se ferească de această înșelătorie, specialiștii DNSC au prezentat un astfel de cont, creat la finalul lunii septembrie, care se foloseşte de imaginea companiei Transgaz şi promovează o reclamă falsă, „care oferă oportunități ireale de îmbogățire rapidă prin investiții care ar fi susținute de compania în cauză şi de Guvernul României”.

„Clipul împrumută şi logo-ul B1 TV pentru un grad sporit de încredere oferit audienței. Mai departe, aceste clipuri create (cel mai probabil) cu o soluție de tip text-to-speech, încearcă să convingă utilizatorii să acceseze un site de phishing şi să introducă date personale, date de autentificare sau date financiare”, a mai transmis DNSC.

stiri romania
Cea mai nouă metodă de înșelătorie are loc pe YouTube

(CITEȘTE ȘI: NUMĂRUL DE TELEFON LA CARE ROMÂNII NU TREBUIE SĂ RĂSPUNDĂ NICIODATĂ! VĂ POATE LĂSA FĂRĂ BANI, PE LOC!)

Cum ne putem proteja de scamatoriile din mediul online

Infractorii din mediul online speculează dorința unora de a se îmbogăți rapid și nu ezită se promoveze tot felul de afaceri „sigure” precum cea amintită mai sus. Sunt mulți care cad în astfel de capcane, așa că Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a transmite o serie de recomandări în acest sens.

  • analizaţi cu atenție informațiile culese…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img