iulie15 , 2024

Alegerile din Republica Moldova: Maia Sandu avertizează asupra încercărilor forţelor pro-Kremlin de a bloca drumul european al ţării

Related

Share


Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avertizat asupra încercărilor forţelor pro-Kremlin şi a forţelor pro-război de a „încerca din răsputeri să blocheze drumul european” al ţării sale.

stiri romania

Republica Moldova și NATO. Președinta Maia SanduFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Într-o declaraţie de presă, prilejuită de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale de duminică, liderul de la Chişinău a vorbit de „partide plătite de Kremlin deghizate în partide pro-europene”, care, prin cumpărare ilegală de voturi, „vor încerca subjugarea Moldovei unor interese străine”, relatează Agerpres.

„Fiecare proiect de succes înseamnă o Moldovă mai puternică, mai dezvoltată, ne oferă speranţa că putem reuşi. Nu ne complacem în lucrurile realizate, dimpotrivă, ştim că avem în faţă provocări serioase. Chiar în aceste alegeri locale, forţele pro-Kremlin, forţele pro-război vor încerca din răsputeri să blocheze drumul nostru european. Cu bani murdari, cu partide plătite de Kremlin deghizate în partide proeuropene, prin cumpărare ilegală de voturi, se va încerca, din nou, subjugarea Moldovei unor interese străine şi menţinerea ţării noastre într-o zonă uitată de lume. Instituţiile statului vor apăra democraţia. Însă doar votul vostru poate fi mai puternic decât încercările de vindere a Moldovei”, a afimat Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova a subliniat necesitatea participării electoratului la alegerile de duminică.

„Este atât de important să ieşim cu toţii la vot! Să clădim cu votul nostru Moldova europeană de mâine. Obiectivul nostru comun este să construim sate şi oraşe europene. Vom reuşi dacă vom munci toţi pentru acest obiectiv. Şi el depinde de votul nostru din 5 noiembrie”, a adăugat Sandu.

Liderul moldovean a vorbit de asemenea de importanţa votului la alegerile locale de duminică în contextul integrării europene a Republicii Moldova.

„Astăzi Moldova face paşi mari pe calea integrării europene şi avem şansa să devenim membri ai…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img