iulie23 , 2024

SUA: Un fost angajat al serviciilor de informații pledează vinovat că a încercat să spioneze pentru Rusia

Related

Share


Un informatician care a lucrat pentru scurt timp pentru Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) a pledat luni vinovat de tentativă de spionaj în favoarea Rusiei, a anunțat Departamentul de Justiție al SUA, citat de AFP.

stiri romania

SpionajFoto: Mario Martija Sevilla / Alamy / Profimedia Images

Jareh Sebastian Dalke, în vârstă de 31 de ani, a petrecut mai puțin de o lună ca angajat al NSA înainte de a demisiona brusc în iunie 2022, invocând probleme familiale.

În timpul celor câteva săptămâni petrecute la puternica agenție de informații, el a tipărit documente secrete ale apărării, iar după demisie le-a oferit spre vânzare – în schimburi criptate – unei persoane despre care credea că este un agent rus, potrivit Departamentului de Justiție.

Agentul în cauză era, de fapt, un agent FBI sub acoperire.

Jareh Sebastian Dalke a pledat vinovat în fața unui tribunal federal pentru șase capete de acuzare pentru tentativă de transmitere de informații privind apărarea națională unui agent al unui stat străin.

Sentința va fi pronunțată la 26 aprilie 2024. El riscă închisoare pe viață.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img