iulie15 , 2024

Washingtonul a ordonat evacuarea personalului „neesențial” al ambasadei SUA din Irak

Related

Sharestiri romania

Statele Unite au ordonat evacuarea personalului neesenţial din ambasada lor la Bagdad, capitala Irakului, şi din consulatul SUA la Erbil, a anunţat Departamentul de Stat american, pe fondul creşterii tensiunilor în regiune, scrie AFP, informează Agerpres.

Acest ordin, care datează de vineri, dar anunţat abia duminică într-un comunicat, a fost emis “din cauza ameninţărilor crescânde de securitate la adresa personalului şi intereselor Statelor Unite”.

El se aplică „membrilor eligibili ai familiilor (angajaţilor) şi angajaţilor neesenţiali” ai misiunii diplomatice americane în Irak.

De asemenea, solicită americanilor să nu călătorească în această ţară „din cauza terorismului, răpirilor, conflictelor armate, revoltelor şi capacităţii limitate a misiunii din Irak de a oferi asistenţă cetăţenilor americani”, notează comunicatul, care este o actualizare a recomandărilor şi avertismentelor de călătorie.

Mai multe atacuri au vizat în ultimele zile baze militare care găzduiesc trupe americane în Irak, unde facţiunile armate apropiate Iranului ameninţă interesele americane din cauza sprijinului Washingtonului pentru Israel, ţinta unui atac mortal de o amploare fără precedent efectuat la 7 octombrie de către mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Editor : M.L.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img