iulie15 , 2024

VIDEO Cum arată cel mai spectaculos viaduct de pe Autostrada Transilvania: E făcut de români

Related

Sharestiri romania

Viaductul de 740 de metri de la Nădășelu, cel mai lung viaduct UMB de pe loturile Autostrăzii Transilvania finanțate prin PNRR, este aproape de finalizare, potrivit celor mai recente imagini din șantier.

Cum arată cel mai spectaculos viaduct de pe Autostrada Transilvania

Cele mai noi imagini filmate cu drona de pe loturile UMB Nădășelu – Poarta Sălajului au fost publicate pe Canalul YouTube Cristian Marius Man.

Citește și: Autostrada Sebeş – Turda are nevoie constantă de reparații. Cârpeli, denivelări și surpări

Lotul mai avansat dintre Nădășelu și Zimbor (30 km) a ajuns la aproape 70% execuție și are toate șansele de finalizare în a doua jumătate a anului viitor, însă în lipsa viaductelor scoase din contractul inițial riscă să ajungă o nouă autostradă „muzeu”.

Ultimul grafic al CNAIR (aprobat în august) indică luna mai 2025 pentru cei 30 de kilometri dintre Nădășelu și Zimbor. Licitația pentru viaductele de 3,2 km. de la Nădășelu și Topa Mică (jud. Cluj) este contestată la CNSC, semnarea contractului este imposibilă până la sfârșitul anului, iar termenul de proiectare și execuție este de 27 luni.

Citește și: Autostrada A3 „prinde viteză”. Grindeanu: „Contractul pentru Lotul 3 – Sibiu-Făgăraș, semnat”

Pe următorul lot finanțat din PNRR, Zimbor-Poarta Sălajului (12 km.) UMB a ajuns la aprox. 40 % și este în grafic pentru finalizarea în decembrie 2024.

La sfârșitul anului viitor, UMB poate finaliza lucrările pe cei 39 de kilometri din totalul de 42 de kilometri dintre Nădășelu și Poarta Sălajului, dar pentru a respecta termenul din PNRR autostrada trebuie să fie complet finalizată în august 2026, deci în mai puțin de trei ani, potrivit ziaruldebacău.ro.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img