iulie23 , 2024

SBU spune că va comenta dezvăluirile privind asasinate comise în interiorul Rusiei „după obținerea victoriei”

Related

Share


Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a refuzat să comenteze articolul publicat luni de Washington Post, care leagă serviciile de informații ucrainene de uciderea unor personalități militare și pro-război de profil înalt din Rusia, într-un comentariu pentru RBC Ucraina.

stiri romania

Daria Dughina a murit după explozia mașinii saleFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

„Nu comentăm informațiile primite de mass-media de la sursele lor”, a declarat serviciul de presă al SBU.

Serviciul de Securitate a adăugat că va fi posibil să discute detalii privind operațiunile sale speciale doar după victoria Ucrainei asupra Rusiei, citează Kyiv Independent.

Washington Post a scris anterior, luni, citând surse confidențiale, că SBU și serviciile de informații militare ucrainene, HUR, au fost responsabile pentru zeci de asasinate împotriva unor ținte rusești începând din februarie 2022.

Agențiile ucrainene s-ar fi aflat în spatele uciderii ofițerului de marină rus Stanislav Rjițki în Krasnodar și a bloggerului militar Vladlen Tatarski în Sankt Petersburg.

SBU ar fi fost, de asemenea, responsabil pentru atentatul cu mașină capcană care a ucis-o pe propagandista rusă Daria Dughina, în timp ce tatăl acesteia, ultranaționalistul Alexander Dugin, era ținta vizată, potrivit Post.

Autoturismul Dariei Dughina (29 de ani) a sărit în aer după ce o bombă amplasată dedesubtul vehiculului a fost activată de la distanţă. Bomba venea din Ucraina şi trecuse graniţa cu o lună mai devreme, fiind ascunsă într-o cuşcă pentru transportul de pisici de către o femeie care era însoţită de fiica sa de 12 ani, potrivit unor surse anonime citate de Washington Post.

Ajutați de americani

Serviciile secrete ucrainene care efectuează acest gen de operaţiuni – SBU şi Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) – au fost antrenate, echipate şi consiliate ani de zile de CIA, relatează Washington Post.

Agenţia de informaţii americană a furnizat echipamente de comunicaţii şi spionaj electronic, uniforme false…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img