iulie23 , 2024

Pensii mai mari în România! Se schimbă formula de calcul

Related

Share


Pensie mai mare pentru cei cu stagiu de cotizare de peste 25 de ani

Anunțul important pentru cei care vor să iasă la pensie! Noua formulă de majorare a pensiilor, așa cum este prevăzută în noul proiect de Lege a pensiilor, anunță diferențe între pensionari.

Ele vizează vechimea. Astfel, noua formulă permite mai ușor pensionarilor să ajungă la pensii de 2.400 de lei.

Pensionarii vor afle cât mai curând suma pe care o vor primi ca pensie după recalculare, odată ce va intra în vigoare noua lege. Previziunile indică perspective promiţătoare!

Noul proiect de Lege a pensiilor menține stagiul minim de cotizare de 15 ani ca referință. Totuși, în el se urmărește asigurarea unei pensii mai consistente. Mai ales pe măsură ce te apropii de 30 de ani de contribuții, sau dacă depășești această limită.

În prezent, potrivit legii deja în vigoare, principala formulă de calcul a pensiilor existente se bazează pe două valori cheie. Acestea sunt: VPR (Valoarea Punctului de Referință) și VPP (Valoarea Punctului de Pensie), care este de 71 de lei. Pentru a calcula pensia, se înmulțește VPR cu numărul de puncte acumulate.

Pensii mai mari pentru cei cu o activitate de…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.capital.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img