iulie15 , 2024

Erdogan a trimis parlamentului turc candidatura Suediei la NATO pentru ratificare

Related

Sharestiri romania

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a înaintat luni parlamentului, pentru ratificare, un proiect de lege privind candidatura Suediei la NATO, a anunțat președinția turcă, conform Reuters.

Președinția nu a oferit detalii suplimentare.

Erdogan a întârziat ratificarea aderării Suediei la NATO, acuzând Stockholmul că este prea blând cu militanții kurzi și alte grupuri pe care le consideră amenințări la adresa securității. Turcia a fost, de asemenea, iritată de o serie de proteste în care a fost ars Coranul în Suedia.

Toți cei 31 de aliați NATO trebuie să aprobe aderarea Suediei pentru a intra în vigoare. Turcia și Ungaria au rămas singurele state care nu au aprobat-o.

O scurtă declarație a direcției de comunicare prezidențială arată că Erdogan a semnat protocolul privind aderarea Suediei la NATO, care a fost apoi înaintat Marii Adunări Naționale turce, conform Associated Press.

Încă nu se știe când va ajunge în discuție aderarea Suediei în Parlament.

Editor : A.C.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img