iulie15 , 2024

„Acesta este un nou fenomen care a început în Gaza”. Un medic palestinian spune ce fac părinții disperați

Related

Share


​De la începutul războiului dintre Israel și Hamas, mulți copii din Fășia Gaza și-au pierdut viața. De frică să nu-i piardă sau să nu poată fi identificați în urma decesului, mulți dintre părinții palestinieni le scriu numele copiilor cu tuș pe picioare sau pe abdomen.

stiri romania

Răniți după atacul la spitalul din Gaza Foto: Abed Khaled / AP / Profimedia

​„Ceea ce pot să vp spun este că mulți părinți scriu numele copiilor pe picioarele acestora ca să poată fi identificați dacă mor sau dacă se pierd. Mulți copii sunt dispăruți, mulți ajung la spital desfigurați și e imposibil să-i identifici, singura cale pentru asta fiind să le scrii numele pe corp”, a spus un medic palestinian pentru CNN.

Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat că numărul victimelor din Fâșia Gaza, începând cu 7 octombrie, a crescut la 4.651 de morți. Israelul a raportat 1.400 de morți.

Hamas a luat 222 de ostatici în timpul atacului asupra Israelului din 7 octombrie, potrivit Forțelor de Apărare Israelului.

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate Josep Borrell a cerut luni un armistiţiu între Israel şi gruparea islamistă Hamas, pentru a se putea transporta mai multe ajutoare în Fâşia Gaza, informează Reuters. „Acum cel mai important lucru e ca asistenţa umanitară să ajungă în Gaza”, a declarat presei şeful diplomaţiei europene, înaintea reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor de externe din cele 27 de state membre ale Uniunii.

CITEȘTE AICI TOATE INFORMAȚIILE DESPRE RĂZBOIUL DIN ISRAEL – ZIUA 17Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img